Download, un cuvânt la care ne strălucesc ochii…


De obicei, ideile bune sunt ca muștele: ți se așează pe frunte în cele mai nepotrivite momente. Dacă n-ai reușit s-o reții mintal sau cu pixul, atunci zzzup, a zburat și nu-ți mai rămâne decât să-ți dai cu palma peste frunte…

O pagină ca aceea pe care o s-o prezint mai jos, a fost o idee mai veche pe care n-am mai reușit s-o pun în practică, pentru simplul fapt că… am uitat.

Aici am găsit o pagină așa cum mi-aș fi dorit pe vremea când mai foloseam Windows: o listă cu programe uzuale, necesare unui user care nu folosește calculatorul doar ca suprafață pentru mileuri. Ceea ce mi-a sărit prima dată în ochi este faptul că sunt aranjate pe categorii: „Arhivare”, „Audio&Video”, „CD&DVD”, „Design”, „Internet”, „Office”, „Securitate” etc, amintindu-mi de CD-urile cu care venea o răposată revistă de IT de prin anii 1999-2000.

Nu pot să spun decât bravo realizatorilor și la cât mai multe vizualizări. Iar vizitatorii să nu uite că, în loc să download-eze un soft piratat care se întâmplă să mai fie și virusat, de cele mai multe ori se găsește o alternativă Open Source (adică, gratuită și legală).

Într-un articol viitor, o să încerc o listă cu alternative gratuite la cele mai piratate programe. Până atunci: „Pentru un download sănătos, evitați (pe cât posibil) softurile piratate!”

Posted on 20 Noiembrie 2012, in Calculator, Internet, Programe, Windows. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: